Functies en voordelen

Dankzij zijn unieke kenmerken onderscheidt het H-Block®-systeem zich duidelijk tegen andere technologieën voor het bouwen van gebouwen.
De belangrijkste voordelen van het gebruik ervan zijn:

HOGE ISOLATIE EN ENERGIEBESPARING
Gesloten cel polyurethaanschuim die de kern van het paneel H-Block® een elektrisch isolerend materiaal met de hoogste thermische resistentie bij commercieel verkrijgbare Isolerende bouwmaterialen.
Bovendien, door de LHB Verbindingsprofielen wordt het koudebrugeffect ondervangen en maakt het een goed geïsoleerd en uniform systeem met een zeer vlakke vloer, wand of dak.

CAPACITEIT
H-Block® is ook een UNIFORM en zeer goede ISOLATIE module!
Via een kern van gesloten cellen polyurethaanschuim geïntegreerd in de structuur I-balk en OSB III bekledingen,
H-Block® heeft een zeer hoge buigsterkte, die alle vormen mogelijk maakt.
- De dakconstructie met een verminderde keper constructie en toch het zelfdragende dak.
- Het draagvermogen waarbij buitenmuren tot 4 verdiepingen gebouwd kunnen worden.
Studies naar de axiale belasting van de platen met een dikte van 100 mm (hoogte. 2,4 m, br. 2,4 m) resulteerde in de vernietiging van de platen met een belasting van 440 kN (kN=kilo Newton).

ZEER SNELLE EN FOUTVRIJ INSTALLATIE
De korte tijd van montage van de kant-en-klare elementen maakt het mogelijk om een ​​huis te bouwen in slechts een paar dagen - ongeacht de weersomstandigheden en het seizoen. 
De productie van panelen voor alle gebouwen in onze systemen is aangepast aan een specifiek project.
Dit betekent dat het pendelen naar de bouwplaats al voorgesneden en genummerde panelen, die u alleen nodig hebt om deze met elkaar te verbinden, zoals Lego blokken met de door ons meegeleverde, "instructie".
Daarnaast vindt de constructie van funderingen tegelijkertijd plaats met de productie van wanden en dak.
Het feit dat de H-Block® platen worden geproduceerd in een productiehal en niet op het werk, zorgt niet alleen voor de hoge kwaliteit, maar ook beschermd het proces van het bouwen van een huis tegen de weer invloeden.
Uit onderzoek van Reed Construction Data RS Means Solutions voor BASF bleek dat de assemblagetijd van een huis van 110 m² in hout skelet bleek meer dan twee keer zo lang als in onze SIP-technologie.
Naast de snelle installatie, is het vermeldenswaard dat dit te wijten is aan het zetten van een klein aantal elementen (in tegenstelling tot de traditionele technologie) Ook heeft dit systeem de mogelijkheid om eventuele montagefouten in het prille begin tot een absoluut minimum te reduceren.
AFDICHTING
Het schuim met gesloten cellen waarmee het H-Block® paneel gevuld wordt onder druk in een gesloten mal geïnjecteerd.
Het schuim groeit en vult de hele doos constructie - dat wil zeggen, het hele wandelement.
Gesloten PUR-schuim neemt geen vocht op, condenseert niet, ademt niet uit en verliest zijn eigenschappen niet in de loop van de tijd. Bovendien worden alle elementen - H-block panelen en de LHB- verbinding profielen, gemonteerd met lagedruk gesloten cel PUR montageschuim, welke een goede dichtheid garandeert.
Dit garandeert een hoge mate van weerstand tegen de inwerking van vocht, dampen en lucht gedurende de gehele levensduur van het product.
KLEINE DIKTE
Vergelijken we andere technologieën, een isolerende laag minerale wol of polystyreenschuim met dezelfde warmtepenetratie (U = 0,22 W/m² K is 50% hoger dan bij gesloten cel polyurethaanschuim dat de dikte van de wanden wezenlijk beïnvloedt.
Omdat H-Block® ook de moduledrager en isolerende dikte van de wanden en daken van gebouwen in de H-Block® technologie meer dan tweemaal kleiner is dan die van traditionele gebouwen, waardoor:
- De maximale benutting van het gebouw groter is.
- De maximale benutting van de leefruimte groter is.
- De Ruimten op de zolder/vliering hoger zijn.
DUURZAAMHEID EN IMMUNITEIT
De polyurethaanisolatie met gesloten cellen is de kern van de H-Block®-panelen.
Door de gesloten doosconstructie veranderen de isolerende eigenschappen na verloop van tijd niet, het neemt geen vocht op en smelt niet bij hoge temperaturen die periodiek op het dak voorkomen.
Bovendien is het gesloten PUR-schuim niet onderhevig aan infiltratie door waterdamp of lucht, buigt het niet door en is het ook erg moeilijk te pletten.
Het is bestand tegen de meeste organische oplosmiddelen, zuren en logen, insecten, knaagdieren, schimmels en bacteriën , water en temperaturen tot 230 °C.
STIJFHEID
H-Block®-platen kunnen ook worden gebruikt om platte daken te bouwen, wat betekent dat ze vaak worden blootgesteld aan dynamische mechanische belastingen, zoals wandelen of kleine voertuigen.
Deze belastingen treden op tijdens de bouw of in verband met het reguliere onderhoud van het dak en de daarop gemonteerde uitrusting.
In tegenstelling tot sommige vezelige isolatiematerialen, is polyurethaanschuim van PUR ongevoelig voor voetgangers en belastingen die tijdens normaal onderhoud worden uitgeoefend.
Bovendien zorgt de constructie van het H-Block®-paneel voor een hoge stijfheid van de volledige dakbedekking.
Dit maakt het op zijn beurt mogelijk om H-Block®-panelen te gebruiken als een constructie en dientengevolge leidt dit tot verlaging en de daaruit resulterende besparingen.

PROJECTFLEXIBILITEIT
Gebouwen in het H-Block®-systeem zijn ontworpen met behulp van 3D CAD/CAM-software van de hoogste kwaliteit (Dietrich's).
Dankzij dit programma het is het mogelijk om bijna elk object te "panificeren" en het gebruik van de panelen te optimaliseren om de hoeveelheid afval op de bouwplaats te minimaliseren en zo de kosten te verlagen.
Het H-Block®-systeem biedt ook volledige vrijheid op het gebied van dakbedekking en gevelafwerking.
LICHTGEWICHT CONSTRUCTIE
Vanwege de geringe dikte en het geringe gewicht van de panelen, is de constructie van het gebouw in het H-Block®-systeem lichter, wat de investeringskosten aanzienlijk vermindert.
Dit komt door kleiner: diepte en afmeting van de funderingen, diepte van dakranden, dikte van dakbalken, dakspanten en kolommen; de lengte van bevestigingen en de constructie van het gebouw.

STERKTE
Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat de structurele integriteit van een gebouw gemaakt van H-block SIP-panelen aanzienlijk beter is dan een traditioneel hout skelet bouw huis in termen van weerstand tegen compressie, buigsterkte en verhoogde belastbaarheid. Sinds hun oprichting en toepassing in 1930 (inclusief huizen gebouwd door Frank Lloyd Wright), zijn SIP-panels onderworpen aan vele uitgebreide tests, ook door externe instellingen.
Ze bleken een beter alternatief te zijn voor traditionele framestructuren: 2x4 of 2x6, of zelfs blokken van polystyreenblokken, ongeacht het type isolatie: glasvezel, cellulose of geblazen isolatie met schuim dat wordt gebruikt in muren of dak.
Gebouwen in SIP-systemen zijn extreem bestand tegen natuurlijke krachten, zoals aardschokken, aardbevingen, orkanen en zelfs tornado's.
Officieel dealer voor de Benelux
Meer dan 25 jaar ervaring in de productie van composietmaterialen en eigen gepatenteerde ontwikkeling van innovatieve producten vormden de basis voor de oprichting van windox-duurzaam  in 2004.
Meer over het bedrijf
© Copyright Windox-duurzaam.nl Alle rechten voorbehouden
Uw woning casco in korte tijd geplaatst
Energie-efficiënte constructie systemen
"Stikstofarm bouwen""H-block versus sip""H-block""Soorten panelen""Isolatie-waarden""Nieuws""Partner worden""Contact"
Partner van