H-Block® versus SIP
De traditionele en bekende SIP paneel (SIP =  Structural Insulated Panel) wordt uitgevonden in de VS in de jaren '30 van de vorige eeuw sandwichpanelen met polystyreen isolerende kern en de bekleding OSB, bedoeld om snel stijgende vraag naar woningen  residentiële en commerciële ruimten te realiseren.
Onze producten zijn; H-Block® en H-blok plus ® , een variatie op SIP in Polen uitgevonden en gepatenteerd door Solcraft.
Zijn panelen met polyurethaan isolatiekern, bekleding OSB III, gewapend met de baan van een structureel multiplex of OSB.
Beide platen combineren een standaard SIP-paneel met het idee van draagvermogen van I-profielen, vierkante buizen en dozen.
De inspiratie voor het creëren van het H-Block®-paneel was de noodzaak om een ​​constructie en beschermend materiaal voor wanden en plafonds te creëren dat hout elimineert waar het niet nodig is.
Deze gedachte leidde ons naar het SIP-paneel te kijken als een I-sectie, waar de OSB-platen planken zijn, en de harde polyurethaan schuimbaan.
De volgende gedachte was een vraag - zou het paneel versterkt kunnen worden zodat het structureel zou zijn?
Het antwoord op deze vraag leidde tot de creatie van een hybride paneel: OSB-PUR-OSB-schuim.
Een dergelijke baan, geplaatst tussen de platen met OSB, creëerde het concept van een H-Block® I-profiel Paneel.
Het traditionele SIP-paneel wordt voornamelijk gebruikt als wandplaat - zelden als dakbedekking en zeer zelden als plafond.
De muur SIP is een beschermend element dat een structurele verbinding tussen de platen vereist.
Zo'n SIP, vergelijkbaar met backbone-technologie, creëert een thermische brug.
De alternatieve SIP-verbinding met de messing en groef elimineert de thermische brug, maar vereist een extra interne constructie.
Muur/Wall H-Block® is SIP Paneel en elimineert de interne en externe houten constructie van HSB (HoutSkelet Bouw).
In plaats daarvan met een standaard linker LHB-verbinding profiel, waardoor een structurele zuil, die op 1,25 m (standaard breedte OSB) structureel versterkt de wand niet onderbreekt met een koudebrug.
Hout is dan alleen nodig als fundament, hoek en dop.
H-Block® geeft een besparing in gebruikt materiaal, arbeid en montage.
Een standaard dak of wand SIP paneel is slechts een isolerende vulling van een houten structuur, met alle nadelen van deze oplossing - thermisch (thermische brug) en economisch (hogere investeringskosten).

H-Block plus ® is een SIP speciaal voor toepassingen op daken en plafonds.
In dit type versterkt SIP-paneel is de hybride baan multiplex-schuim PUR-multiplex.
Het verbinding profiel is, net als in H-Block®-panelen, OSB.
Deze I-sectie versmald ten opzichte van H-Block® Panelen en verbreed LHB plus connectoren een combinatie aan het plafond of dak in een enkel vlak, vormen bekend voor de bouw van bruggen doosvormige steunstructuur met een herhalende verdeling van de banen en de dubbellaag OSB-platen in de verbinding profielen van LHB plus.

H-Block plus ® plafond of dak panelen hebben een hoge isolerende functie, elimineren de gebruikelijke steunconstructie plafond en de  dakspanten.
H-Block plus ®, is het zelfde als H-Block®, bespaart geld in gebruikt materiaal, arbeid en montage.
Officieel dealer voor de Benelux
Meer dan 25 jaar ervaring in de productie van composietmaterialen en eigen gepatenteerde ontwikkeling van innovatieve producten vormden de basis voor de oprichting van windox-duurzaam  in 2004.
Meer over het bedrijf
© Copyright Windox-duurzaam.nl Alle rechten voorbehouden
Uw woning casco in korte tijd geplaatst
Energie-efficiënte constructie systemen
"Stikstofarm bouwen""H-block versus sip""H-block""Soorten panelen""Isolatie-waarden""Nieuws""Partner worden""Contact"
Partner van